Ons avontuur


Op 25 mei 2005 kregen wij een mail van Christa Klomp uit Egypte met de vraag of wij hun geen stroopwafels wilden leveren. Natuurlijk ben je dan benieuwd wat er achter die vraag zit, dus terug gemaild dat wij dat wel zagen zitten, maar ook met de tegenvraag van hoe en wanneer. In de volgende mail maakte zij haar wensen kenbaar en toen werd mij al snel duidelijk dat dat geen haalbare kaart was; namelijk met het stroopwafels bakken en opsturen naar Egypte zouden de kosten al snel de pan uit reizen. Dat heb ik haar dus terug gemaild en ik stelde haar voor om de stroopwafels daar ter plekke te maken en meteen te verkopen. Immers in zo'n land wordt alles op straat bereid en opgegeten.

Mijn voorstel aan hun was dus, óf je komt naar België voor een week en wij leren jullie stroopwafels bakken, óf wij komen op jullie kosten naar Egypte en leren het jullie daar.

Het antwoord was kort en krachtig. Jullie komen maar naar Egypte en gaan ons hier leren bakken. Dat was dus in mei 2005. In februari 2006 was het dus zover dat wij naar Hurghada Egypte zijn gevlogen en daar een week geweest zijn bij Christa en Ossama. We zijn daar meer dan hartelijk ontvangen.

We hebben ze dus geleerd hoe je het deeg en stroop moet maken en vervolgens een spoedcursus stroopwafel bakken gegeven. Dat heeft ons vele mooie momenten opgeleverd waar wij nu nog met heel veel plezier aan terug denken. Dus al u ooit besluit om naar Hurghada in Egypte op vakantie te gaan,vergeet dan zeker niet om 's avonds vanaf 23:00 uur een bezoekje te brengen aan de Dutchbar gelegen in het complex van het Princess Hotel, duidelijk herkenbaar aan de Hollandse molen naast de voordeur. Gastheer Ossama en gastvrouw Christa zullen zorgen dat u een zeer gezellige avond zult beleven met live muziek en optredens van diverse plaatselijke artiesten. Wij zullen alvast zeggen: een fijne tijd in de hollandse Dutchbar in Hurghada.
De Stroopwafelbakker © 2009     |     Webdesign en hosting door Uitmuntend Webdesign